Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z bobu i kaparów

Sałatka z bobu i kaparów

Autor:

Przepisów i artykułów: 955 Ocena: 17963

Dodano:

Odsłon: 1564

Kuchnia żydowska jest pyszna , zapomnijcie o uprzedzeniach.

Składniki

  • 500 g bobu
  • garść kaparów
  • Sos : 3 łyżki majonezu
  • pół szklanki kwaśnej śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • biały pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • sok z cytryny
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka z bobu i kaparów

Przygotowanie

  1. Bób ugotowałem, odcedziłem i przelałem zimna wodą. Dokładnie osączyłem. Po ostygnięciu obrałem ze skórki. Wymieszałem z kaparami.

    Sos : wymieszałem majonez ze śmietaną i roztartym czosnkiem. Doprawiłem do smaku solą, białym pieprzem, sokiem cytrynowym i szczyptą gałki. Wymieszałem z bobem i kaparami.
    Podałem na liściach zielonej sałaty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń