Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i tanie źródło białka roślinnego.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1457
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 518
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1457
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 518
Składniki
Boczek pokroić w cienkie plastry a następnie w "zapałki". Zrumienić na silnym ogniu.
Bób ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Przelać na sicie zimną wody i obrać ze skórki.
Przełożyć do głębokiej miski, posilić. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i masło. Delikatnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć zrumieniony boczek.