Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i tanie źródło białka roślinnego.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 418
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 275
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1435
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 418
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 275
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1435
Składniki
Boczek pokroić w cienkie plastry a następnie w "zapałki". Zrumienić na silnym ogniu.
Bób ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Przelać na sicie zimną wody i obrać ze skórki.
Przełożyć do głębokiej miski, posilić. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i masło. Delikatnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć zrumieniony boczek.