Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 502 Ocena: 4749
Dodano: 05.07.2018
Odsłon: 801
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Boczek pokroić w cienkie plastry a następnie w "zapałki".
Zrumienić na silnym ogniu.
Bób ugotować w osolonej wodzie.
Odcedzić. Przelać na sicie zimną wody i obrać ze skórki.
Przełożyć do głębokiej miski, posilić.
Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i masło.
Delikatnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć zrumieniony boczek.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

babcitereskiciasta 05 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Helenko pyszne danie zrobiłaś.Dla mnie bób to smaki z dzieciństwa.:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz