Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na wykorzystanie sezonowej botwinki, a którą czas właśnie się zaczął. :-) Kilka prostych składników i na obiad jak znalazł!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8552
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3017
Polecam.
Odsłon: 1793
Polecam.
Odsłon: 512
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8552
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3017
Polecam.
Odsłon: 1793
Polecam.
Odsłon: 512
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Liście botwiny siekamy, buraczki obieramy i kroimy w cienkie plasterki.
Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojony w kostkę plastry boczku do momentu aż wytopi się tłuszcz. Boczek ściągamy z patelni. Na wytopionym tłuszczu podsmażamy liście i buraki z botwiny (w razie potrzeby można dodać odrobinę oleju). Podlewamy wodą, dusimy do miękkości. Dodajemy boczek, obrane i pokrojone ziemniaki. Mieszamy.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą.