Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, smaczna i kolorowa sałatka z brokułem, jakiem, żółtym serem oraz ciecierzycą. Pysznie smakuje w połączeniu z lekkim sosem jogurtowo - majonezowym. Jest idealna na pożywną przekąskę lub danie gównie. Sałatka świetnie sprawdzi się także jako drugie śniadanie do pracy, które możemy spakować do lunchboxa.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32622
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32622
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy je al dente (przez około 4 minuty) w lekko osolonej oraz posłodzonej wodzie, a następnie hartujemy pod zimną wodą.* * Brokuł ugotowany al dente jest jędrny oraz zachowuje więcej wartości odżywczych. Hartowanie go pod zimną wodą pozwoli na zachowanie pięknego zielonego koloru.
Jogurt grecki łączymy z majonezem. Dodajemy bazylię, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy.
Na talerze wykładamy liście rukoli, brokułowe różyczki, przekrojone na pół jajka i pomidorki, ciecierzycę oraz pokrojony w kostkę żółty ser. Sałatkę podajemy z sosem jogutrowo - majonezowym.
Jeśli sałatkę przygotowujecie w lunch boxie to pamiętajcie, aby osobno spakować sos (np. w małym słoiczku) i dodać do pozostałych składników tuż przez konsumpcją.