Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brokuł w połączeniu z sosem na bazie octu jabłkowego i z dodatkiem sera feta sprawdził się.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17965
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6746
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17965
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6746
Składniki
Różyczki brokułu blanszowałem , przelałem zimną wodą. Odcedziłem. Buraki upiekłem w piekarniku, pokroiłem na małe kawałki. Fetę pokruszyłem. Orzechy uprażyłem na suchej patelni. Winogrona pokroiłem na połówki. Szczypiorek posiekałem. Sos : ocet utarłem z musztardą powoli dodawałem oliwę. Przyprawiłem do smaku pieprzem. Na półmisku rozłożyłem kawałki buraków, na nich brokuły, winogrona, talarki szalotki, pokruszoną fetę, pokrojone orzechy. Całość polałem sosem i posypałem szczypiorkiem.