Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brokuł w połączeniu z sosem na bazie octu jabłkowego i z dodatkiem sera feta sprawdził się.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10397
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12841
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10397
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12841
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4585
Składniki
Różyczki brokułu blanszowałem , przelałem zimną wodą. Odcedziłem. Buraki upiekłem w piekarniku, pokroiłem na małe kawałki. Fetę pokruszyłem. Orzechy uprażyłem na suchej patelni. Winogrona pokroiłem na połówki. Szczypiorek posiekałem. Sos : ocet utarłem z musztardą powoli dodawałem oliwę. Przyprawiłem do smaku pieprzem. Na półmisku rozłożyłem kawałki buraków, na nich brokuły, winogrona, talarki szalotki, pokruszoną fetę, pokrojone orzechy. Całość polałem sosem i posypałem szczypiorkiem.