Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z brokułem, fetą i winogronem

Sałatka z brokułem, fetą i winogronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 862 Ocena: 16510

Dodano:

Odsłon: 12349

Brokuł w połączeniu z sosem na bazie octu jabłkowego i z dodatkiem sera feta sprawdził się.

Składniki

  • 250 g brokułu
  • 400 g b upieczonych buraków
  • 200 g sera feta
  • 6 orzechow brazylijskich
  • 200 g czerwonych winogron
  • łyżka posiekanego cienkiego szczypiorku
  • Sos : 3 łyżki octu jabłkowego
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 2 łyżki oliwy słonecznikowej
  • pieprz
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Różyczki brokułu blanszowałem , przelałem zimną wodą. Odcedziłem. Buraki upiekłem w piekarniku, pokroiłem na małe kawałki. Fetę pokruszyłem. Orzechy uprażyłem na suchej patelni. Winogrona pokroiłem na połówki. Szczypiorek posiekałem.
    Sos : ocet utarłem z musztardą powoli dodawałem oliwę. Przyprawiłem do smaku pieprzem.
    Na półmisku rozłożyłem kawałki buraków, na nich brokuły, winogrona, talarki szalotki, pokruszoną fetę, pokrojone orzechy. Całość polałem sosem i posypałem szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń