Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka do zrobienia, fantastyczna w smaku, bardzo pożywna. Można zrobić w wersji wegetariańskiej bez kurczaka i będzie również bardzo smaczna. Polecam!
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 48
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10335
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 995
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 48
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10335
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 995
Składniki
Składniki sosu mieszamy w miseczce lub kubeczku i odstawiamy aby składniki się przegryzły. Brokuł myjemy, suszymy i dzielimy na różyczki. Gotujemy na parze około 15-20 min. Odkładamy do miseczki. Ser feta kroimy w kosteczkę - łatwiej będzie kroić gdy mamy mokry nóż. Kurczaka kroimy w małą kosteczkę, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na rumiano. Słonecznik podprażamy na patelni. Na talerzu lub w miseczce układamy wszystkie składniki, polewamy sosem i posypujemy uprażonym słonecznikiem. Gotowe! można zajadać :) Smacznego!