Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka którą zawsze robiłam z serem feta, tym razem z serem halloumi. Lato, to dobry czas na robienie takich sałatek, warzywa są teraz świeże i pachnące. Taka kolorowa sałatka jest idealna na kolację, ale świetnie pasuje również do grilla.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 93
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 69
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 93
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 69
Składniki
Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Brokuł ugotować w osolonej wodzie. Następnie pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do miski. Dodać jajka pokrojone w kostkę i odsączoną kukurydzę. Resztę warzyw i ser halloumi również pokroić w kostkę i dodać do miski. W osobnym naczyniu przygotować sos. Czosnek przecisnąć przez praskę, następnie dodać jogurt, majonez, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Gotowy sos przełożyć do miski z sałatką. Wszystko razem wymieszać. Doprawić jeszcze solą i pieprzem według uznania. Sałatkę schłodzić w lodówce.