Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sałatka z brokułem i ziarnami słonecznika idealnie sprawdzi się na kolacje lub przekąskę w ciągu dnia. Pikantny sos czosnkowy na bazie jogurtu z dodatkiem koperku świetnie podkręca smak i dodaje składnikom wyrazistości. Zajadajcie na zdrowie :)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 159
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1879
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14637
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19699
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 159
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1879
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14637
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19699
Składniki
Brokuła ugotować na półtwardo w wodzie z dodatkiem soli i łyżeczki cukru. Ugotowanego brokuła przelać na sicie zimną wodą. Słonecznik uprażyć na suchej patelni.
Składniki sosu połączyć. Na talerzu ułożyć różyczki brokuła, jajka na twardo pokrojone na ćwiartki i przekrojone na połówki pomidorki. Całość polać sosem i posypać uprażonym słonecznikiem.