Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sałatka z brokułem i ziarnami słonecznika idealnie sprawdzi się na kolacje lub przekąskę w ciągu dnia. Pikantny sos czosnkowy na bazie jogurtu z dodatkiem koperku świetnie podkręca smak i dodaje składnikom wyrazistości. Zajadajcie na zdrowie :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1671
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1465
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1464
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1657
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1671
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1465
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1464
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1657
Składniki
Brokuła ugotować na półtwardo w wodzie z dodatkiem soli i łyżeczki cukru. Ugotowanego brokuła przelać na sicie zimną wodą. Słonecznik uprażyć na suchej patelni.
Składniki sosu połączyć. Na talerzu ułożyć różyczki brokuła, jajka na twardo pokrojone na ćwiartki i przekrojone na połówki pomidorki. Całość polać sosem i posypać uprażonym słonecznikiem.