Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska dla wielbicieli brukselki:) Sałatka z pieczoną brukselką, papryką i pomidorkami:) Prosto, smacznie i kolorowo:)
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5326
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 408
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5326
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 408
Składniki
Brukselkę oczyszczamy i przekrawamy na pół. Ząbki czosnku obieramy, również przekrawamy na pół i dodajemy do brukselki. Skrapiamy olejem, oprószamy solą i pieprzem i mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 15 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Do upieczonej brukselki dodajemy pokrojone w kostkę papryki i pomidorki koktajlowe. Doprawiamy odrobiną cukru, octem jabłkowym, solą oraz pieprzem /opcjonalnie chilli / i dokładnie mieszamy. Sałatka pysznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Jest smaczną przekąską lub dodatkiem do dań mięsnych.