Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, tym razem propozycja na pyszną sałatkę z buraczkami i kapustą kiszoną. Która idealnie pasuje do mięsiwa jak i do obiadu.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15374
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4600
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 268
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2706
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4835
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15374
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4600
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 268
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2706
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4835
Składniki
Ugotowane i obrane buraki ścieram na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroję w kostkę, natkę pietruszki i szczypiorek drobno siekam. Kapustę kiszoną drobno kroję.
Teraz na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, podgrzewam przez chwilę sezam, tak żeby się lekko zrumienił i dodaję do buraczków. Następnie na rozgrzanym oleju na patelni podsmażam cebulę przez chwilę, tak żeby się zeszkliła. Do cebuli dodaję kapustę i jeszcze smażę około 15 minut, kapusta powinna zmięknąć ale nadal być delikatnie chrupka.
Przestudzoną kapustę z cebulą dodaję do buraczków, dodaję zieleninę, odsączony groszek, oliwę, doprawiam solą i pieprzem i dokładnie mieszam. Po wymieszaniu sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Sałatka jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa