Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem smakoszem potraw z wykorzystaniem naszego polskiego czerwonego buraczka. Dzisiaj proponuję Wam sałatkę z wykorzystaniem tego warzywa. Pierwszy raz skosztowałam ją na imieninach mojej siostry i od tamtej pory jestem nią zauroczona :) Pyszna i szybka w przygotowaniu. Polecam :)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6245
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6245
Składniki
Jeżeli buraczki są małe to wystarczy przekroić je na pół. Natomiast większe lepiej pokroić w drobną kostkę. Tak samo robimy z marchewką, ogórkami i jajkami. Kukurydzę odsączamy i dodajemy do warzyw wraz z posiekanym szczypiorkiem. Czosnek przeciskamy przez praskę, łączymy z majonezem i mieszamy z wszystkimi składnikami.