Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, pyszna sałatka, doskonale spełnia swoja rolę jako surówka do obiadu, Ja ją uwielbiam - mniam!
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 414
Polecam.
Odsłon: 88
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 94
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 414
Polecam.
Odsłon: 88
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 94
Składniki
Buraczki i kiszone ogórki (oraz ewentualnie jabłko) pokrój w niedużą kostkę. Połącz w misce, dodaj cebulkę, przypraw olejem, koperkiem i ewentualnie sokiem z cytryny oraz solą. Jeśli buraki były pieczone, może sałatce brakować odrobiny soli, choć niekoniecznie. Wymieszaj dokładnie i pozostaw na noc w lodówce, by smaki się połączyły. Warto 1-2 razy przemieszać. Podawaj nazajutrz, to bardzo smaczna sałatka do obiadu!