Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, pyszna sałatka, doskonale spełnia swoja rolę jako surówka do obiadu, Ja ją uwielbiam - mniam!
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 17928
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 17928
Składniki
Buraczki i kiszone ogórki (oraz ewentualnie jabłko) pokrój w niedużą kostkę. Połącz w misce, dodaj cebulkę, przypraw olejem, koperkiem i ewentualnie sokiem z cytryny oraz solą. Jeśli buraki były pieczone, może sałatce brakować odrobiny soli, choć niekoniecznie. Wymieszaj dokładnie i pozostaw na noc w lodówce, by smaki się połączyły. Warto 1-2 razy przemieszać. Podawaj nazajutrz, to bardzo smaczna sałatka do obiadu!