Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na świeżą miętę rozpoczęty, więc wykorzystuję ją w różnych postaciach. Dziś proponuję pyszna sałatkę z wykorzystaniem tej aromatycznej rośliny. Polecam:)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 119
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3720
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 159
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 875
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 119
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3720
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 159
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 875
Składniki
Fasolę zalać w garnku zimną wodą i odstawić na noc do namoczenia. Na drugi dzień wodę odlać, zalać ponownie nową i gotować na wolnym ogniu do miękkości. Po czym odcedzić i odstawić do wystudzenia.
Upieczone buraki obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę i połączyć z fasolą. Posolić i popieprzyć do smaku.
Liście mięty umyć i drobno posiekać.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki.
Wszystko razem wraz z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i olejem zmiksować, dodać przyprawy.
Sosem polać sałatkę i dokładnie wymieszać, dodając na koniec posiekany szczypiorek. Przed podaniem odstawić na godzinę do lodówki.