Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na świeżą miętę rozpoczęty, więc wykorzystuję ją w różnych postaciach. Dziś proponuję pyszna sałatkę z wykorzystaniem tej aromatycznej rośliny. Polecam:)
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2276
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 120
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 212
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2276
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 120
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 212
Składniki
Fasolę zalać w garnku zimną wodą i odstawić na noc do namoczenia. Na drugi dzień wodę odlać, zalać ponownie nową i gotować na wolnym ogniu do miękkości. Po czym odcedzić i odstawić do wystudzenia.
Upieczone buraki obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę i połączyć z fasolą. Posolić i popieprzyć do smaku.
Liście mięty umyć i drobno posiekać.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki.
Wszystko razem wraz z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i olejem zmiksować, dodać przyprawy.
Sosem polać sałatkę i dokładnie wymieszać, dodając na koniec posiekany szczypiorek. Przed podaniem odstawić na godzinę do lodówki.