Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na świeżą miętę rozpoczęty, więc wykorzystuję ją w różnych postaciach. Dziś proponuję pyszna sałatkę z wykorzystaniem tej aromatycznej rośliny. Polecam:)
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30540
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9672
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2161
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4159
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 867
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30540
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9672
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2161
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4159
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 867
Składniki
Fasolę zalać w garnku zimną wodą i odstawić na noc do namoczenia. Na drugi dzień wodę odlać, zalać ponownie nową i gotować na wolnym ogniu do miękkości. Po czym odcedzić i odstawić do wystudzenia.
Upieczone buraki obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę i połączyć z fasolą. Posolić i popieprzyć do smaku.
Liście mięty umyć i drobno posiekać.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki.
Wszystko razem wraz z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i olejem zmiksować, dodać przyprawy.
Sosem polać sałatkę i dokładnie wymieszać, dodając na koniec posiekany szczypiorek. Przed podaniem odstawić na godzinę do lodówki.