Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na świeżą miętę rozpoczęty, więc wykorzystuję ją w różnych postaciach. Dziś proponuję pyszna sałatkę z wykorzystaniem tej aromatycznej rośliny. Polecam:)
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2502
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1890
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1639
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1580
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2502
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1890
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1639
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1580
Składniki
Fasolę zalać w garnku zimną wodą i odstawić na noc do namoczenia. Na drugi dzień wodę odlać, zalać ponownie nową i gotować na wolnym ogniu do miękkości. Po czym odcedzić i odstawić do wystudzenia.
Upieczone buraki obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę i połączyć z fasolą. Posolić i popieprzyć do smaku.
Liście mięty umyć i drobno posiekać.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki.
Wszystko razem wraz z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i olejem zmiksować, dodać przyprawy.
Sosem polać sałatkę i dokładnie wymieszać, dodając na koniec posiekany szczypiorek. Przed podaniem odstawić na godzinę do lodówki.