Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita sałatka z burakiem w roli głównej to idealna propozycja na lunch do pracy, choć sprawdzi się i na domowym stole jako dodatek do drugiego dania. Połączenie buraków i sera feta ze słodyczą owoców pozytywnie cię zaskoczy - podobnie jak dodatek chrupiących orzechów włoskich. Nadają one nie tylko smaku, ale i różnorodności strukturze tej bezmięsnej sałatki, którą pokochają nie tylko osoby będące na diecie wegetariańskiej.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1126
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4764
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1414
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1126
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4764
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1414
Składniki
Rukolę umyj i przełóż do miski. Ułóż na niej pokrojonego w ćwiartki buraka, a na nim pokrojoną w kostkę gruszkę. Dodaj też ziarenka owocu granatu.
Delikatnie pokrusz w dłoniach ser feta i posyp nim sałatkę, na wierzchu układając jeszcze orzechy włoskie. Całość polej octem balsamicznym oraz dopraw w razie potrzeby solą i świeżo mielonym pieprzem.