Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita sałatka z burakiem w roli głównej to idealna propozycja na lunch do pracy, choć sprawdzi się i na domowym stole jako dodatek do drugiego dania. Połączenie buraków i sera feta ze słodyczą owoców pozytywnie cię zaskoczy - podobnie jak dodatek chrupiących orzechów włoskich. Nadają one nie tylko smaku, ale i różnorodności strukturze tej bezmięsnej sałatki, którą pokochają nie tylko osoby będące na diecie wegetariańskiej.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1060
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2871
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 965
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1730
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14690
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1060
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2871
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 965
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1730
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14690
Składniki
Rukolę umyj i przełóż do miski. Ułóż na niej pokrojonego w ćwiartki buraka, a na nim pokrojoną w kostkę gruszkę. Dodaj też ziarenka owocu granatu.
Delikatnie pokrusz w dłoniach ser feta i posyp nim sałatkę, na wierzchu układając jeszcze orzechy włoskie. Całość polej octem balsamicznym oraz dopraw w razie potrzeby solą i świeżo mielonym pieprzem.