Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita sałatka z burakiem w roli głównej to idealna propozycja na lunch do pracy, choć sprawdzi się i na domowym stole jako dodatek do drugiego dania. Połączenie buraków i sera feta ze słodyczą owoców pozytywnie cię zaskoczy - podobnie jak dodatek chrupiących orzechów włoskich. Nadają one nie tylko smaku, ale i różnorodności strukturze tej bezmięsnej sałatki, którą pokochają nie tylko osoby będące na diecie wegetariańskiej.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4478
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1499
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 437
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4478
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1499
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 437
Składniki
Rukolę umyj i przełóż do miski. Ułóż na niej pokrojonego w ćwiartki buraka, a na nim pokrojoną w kostkę gruszkę. Dodaj też ziarenka owocu granatu.
Delikatnie pokrusz w dłoniach ser feta i posyp nim sałatkę, na wierzchu układając jeszcze orzechy włoskie. Całość polej octem balsamicznym oraz dopraw w razie potrzeby solą i świeżo mielonym pieprzem.