Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita sałatka z burakiem w roli głównej to idealna propozycja na lunch do pracy, choć sprawdzi się i na domowym stole jako dodatek do drugiego dania. Połączenie buraków i sera feta ze słodyczą owoców pozytywnie cię zaskoczy - podobnie jak dodatek chrupiących orzechów włoskich. Nadają one nie tylko smaku, ale i różnorodności strukturze tej bezmięsnej sałatki, którą pokochają nie tylko osoby będące na diecie wegetariańskiej.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 17479
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 114
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 255
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 311
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 17479
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 114
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 255
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 311
Składniki
Rukolę umyj i przełóż do miski. Ułóż na niej pokrojonego w ćwiartki buraka, a na nim pokrojoną w kostkę gruszkę. Dodaj też ziarenka owocu granatu.
Delikatnie pokrusz w dłoniach ser feta i posyp nim sałatkę, na wierzchu układając jeszcze orzechy włoskie. Całość polej octem balsamicznym oraz dopraw w razie potrzeby solą i świeżo mielonym pieprzem.