Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita sałatka z burakiem w roli głównej to idealna propozycja na lunch do pracy, choć sprawdzi się i na domowym stole jako dodatek do drugiego dania. Połączenie buraków i sera feta ze słodyczą owoców pozytywnie cię zaskoczy - podobnie jak dodatek chrupiących orzechów włoskich. Nadają one nie tylko smaku, ale i różnorodności strukturze tej bezmięsnej sałatki, którą pokochają nie tylko osoby będące na diecie wegetariańskiej.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1027
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666492
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1027
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666492
Składniki
Rukolę umyj i przełóż do miski. Ułóż na niej pokrojonego w ćwiartki buraka, a na nim pokrojoną w kostkę gruszkę. Dodaj też ziarenka owocu granatu.
Delikatnie pokrusz w dłoniach ser feta i posyp nim sałatkę, na wierzchu układając jeszcze orzechy włoskie. Całość polej octem balsamicznym oraz dopraw w razie potrzeby solą i świeżo mielonym pieprzem.