Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu sałatka, którą z powodzeniem możesz zaserwować na lunch lub jako kolację. Połączenie buraka, z kozim serem i orzechami włoskimi zawsze się sprawdza. Jeśli nie przepadasz za miksem sałat, do podania wybierz rukolę.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 766
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22806
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15218
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4915
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45790
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 766
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22806
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15218
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4915
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45790
Składniki
Buraki obierz ze skórki, pokrój na mniejsze części i ugotuj do miękkości.
Miks sałat wyłóż do głębokiego talerza. Na wierzchu ułóż pokrojone buraki, ser kozi (najlepiej, jeśli ser będziesz nabierać łyżeczką) i orzechy włoskie.
Przygotuj dressing. Do małego słoiczka wlej oliwę, ocet balsamiczny, dodaj miód, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Słoiczek zakręć i wstrząśnij nim energicznie kilka razy.
Gotowym sosem polej sałatkę tuż przed podaniem.