Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu sałatka, którą z powodzeniem możesz zaserwować na lunch lub jako kolację. Połączenie buraka, z kozim serem i orzechami włoskimi zawsze się sprawdza. Jeśli nie przepadasz za miksem sałat, do podania wybierz rukolę.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 25
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 796
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2097
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4092
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 25
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 796
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2097
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4092
Składniki
Buraki obierz ze skórki, pokrój na mniejsze części i ugotuj do miękkości.
Miks sałat wyłóż do głębokiego talerza. Na wierzchu ułóż pokrojone buraki, ser kozi (najlepiej, jeśli ser będziesz nabierać łyżeczką) i orzechy włoskie.
Przygotuj dressing. Do małego słoiczka wlej oliwę, ocet balsamiczny, dodaj miód, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Słoiczek zakręć i wstrząśnij nim energicznie kilka razy.
Gotowym sosem polej sałatkę tuż przed podaniem.