Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu sałatka, którą z powodzeniem możesz zaserwować na lunch lub jako kolację. Połączenie buraka, z kozim serem i orzechami włoskimi zawsze się sprawdza. Jeśli nie przepadasz za miksem sałat, do podania wybierz rukolę.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 185
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 63
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 185
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 63
Składniki
Buraki obierz ze skórki, pokrój na mniejsze części i ugotuj do miękkości.
Miks sałat wyłóż do głębokiego talerza. Na wierzchu ułóż pokrojone buraki, ser kozi (najlepiej, jeśli ser będziesz nabierać łyżeczką) i orzechy włoskie.
Przygotuj dressing. Do małego słoiczka wlej oliwę, ocet balsamiczny, dodaj miód, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Słoiczek zakręć i wstrząśnij nim energicznie kilka razy.
Gotowym sosem polej sałatkę tuż przed podaniem.