Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone buraki marynowane w słodko-kwaśno-ostrym sosie, podane z figą, serem feta i orzechami włoskimi. Pysznie i bardzo zdrowo!
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9726
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5085
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 47
Dziś do pracy.
Odsłon: 672
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9726
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5085
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 47
Dziś do pracy.
Odsłon: 672
Składniki
Buraki myjemy, osuszamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Zamykamy i pieczemy w 180 stopniach przez godzinę. Sprawdzamy widelcem, czy są już ugotowane (widelec powinien wejść w buraka bez problemu). Jeśli nie, pieczemy jeszcze 10 minut. Po ostudzeniu, buraki obieramy i kroimy w kostkę. Olej, ocet, sos sojowy, sos ostry i żurawinę dodajemy do buraków. Pieprzymy do smaku. Pozostawiamy w lodówce na co najmniej 30 minut do zamarynowania. Na talerzach układamy porwane lub pokrojone liście sałaty, na nich buraczki, kostki fety, kawałki figi oraz orzechy włoskie. Całość posypujemy babką płesznik.