Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z burakiem i gruszką to harmonijne połączenie słodyczy soczystej gruszki, chrupiących orzechów i wyrazistego smaku buraka. Pełna kontrastów, doskonale komponuje się zarówno z daniami mięsnymi, jak i jako samodzielna przekąska. Otulona delikatnym sosem, będzie idealnym dodatkiem na rodzinne spotkania.
miska, miseczka, deska, nóż do krojenia, folia aluminiowa
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 713
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 408
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 713
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 408
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Składniki
Buraki obmyj, obierz i pokrój w kostkę. Owiń pokrojone buraki w folię aluminiową i zapiekaj przez ok. 1 godzinę w nagrzanym piekarniku do 190 stopni.
Gruszki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę (podobnej wielkości jak buraki).
Do miski przerzuć umytą wcześniej rukolę, a następnie dodaj pokrojone buraki oraz gruszkę.
Fetę pokrój w kostkę i dodaj do miski. Dodaj połówki lub ćwiartki orzechów włoskich.
Przygotuj sos. Wymieszaj w małej miseczce: oliwę, miód, ocet balsamiczny, sól, pieprz.
Wymieszaj składniki, dodając przyprawy: sól, pieprz oraz sypanego czosnku.
Składniki na sałatkę wymieszaj z sosem.