Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z burakiem i gruszką to harmonijne połączenie słodyczy soczystej gruszki, chrupiących orzechów i wyrazistego smaku buraka. Pełna kontrastów, doskonale komponuje się zarówno z daniami mięsnymi, jak i jako samodzielna przekąska. Otulona delikatnym sosem, będzie idealnym dodatkiem na rodzinne spotkania.
 
        miska, miseczka, deska, nóż do krojenia, folia aluminiowa
 
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5901
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1766
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5901
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1766
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
         
         
                Składniki
Buraki obmyj, obierz i pokrój w kostkę. Owiń pokrojone buraki w folię aluminiową i zapiekaj przez ok. 1 godzinę w nagrzanym piekarniku do 190 stopni.
Gruszki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę (podobnej wielkości jak buraki).
Do miski przerzuć umytą wcześniej rukolę, a następnie dodaj pokrojone buraki oraz gruszkę.
Fetę pokrój w kostkę i dodaj do miski. Dodaj połówki lub ćwiartki orzechów włoskich.
Przygotuj sos. Wymieszaj w małej miseczce: oliwę, miód, ocet balsamiczny, sól, pieprz.
Wymieszaj składniki, dodając przyprawy: sól, pieprz oraz sypanego czosnku.
Składniki na sałatkę wymieszaj z sosem.