Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polskie smaki: burak, ogórek kiszony i wędzony twaróg. Pyszna i zdrowa sałatka.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 187
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37573
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 187
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37573
Składniki
Buraki myjemy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, zamykamy i pieczemy w 180 stopniach przez godzinę. Sprawdzamy, czy są miękkie (jeśli widelec wchodzi bez problemu są już dobre). Ewentualnie dopiekamy jeszcze 10 minut. Po ostudzeniu buraki w kroimy kostkę. Ogórki kiszone kroimy w plasterki, twaróg kruszymy w rękach. Mieszamy warzywa razem ze składnikami sosu. Doprawiamy do smaku.