Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowania sałatka z rukolą, pomidorkami i burratą. Doskonały dodatek do pieczonych lub smażonych mięs i ryb. Będzie stanowiła również świetne uzupełnienie potraw z grilla.
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 13
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 992
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 149
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2606
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13333
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 13
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 992
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 149
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2606
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13333
Składniki
Umytą rukolę rozłóż na dużym talerzu lub półmisku.
Pomidory suszone wyjmij z zalewy i pokrój w paseczki. Pomidorki koktajlowe opłucz i przekrój na pół. Pomidorki rozsyp na liściach rukoli.
Na środku talerza/półmiska umieść burratę. Sałatkę oprósz ziarnami słonecznika.
Do niewielkiego słoiczka przełóż składniki sosu. Słoiczek szczelnie zakręć i potrząsaj do momentu wymieszania wszystkich produktów.
Sałatkę z burratą polej sosem tuż przed samym podaniem.