Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-02-2024
Sałatka z kremową burratą, soczystą gruszą i słodką cebulką. To świetne połączenie smaków sprawdzi się na imprezę lub przekąskę do pracy.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 82
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31242
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 401
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 82
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31242
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 401
Składniki
Karmelizowana cebula. Cebulę kroimy w piórka. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na oleju, aż lekko się zarumieni. Dodajemy wino i miód i gotujemy na małym ogniu, do zredukowania. Składniki na sos mieszamy. Pomidory, suszone pomidory, ogórki i gruszkę kroimy. Łączymy z sałatami, oliwkami i sosem. Całość mieszamy. Na górze układamy karmelizowaną cebulę i kulkę burraty.