Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-02-2024
Sałatka z kremową burratą, soczystą gruszą i słodką cebulką. To świetne połączenie smaków sprawdzi się na imprezę lub przekąskę do pracy.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1414
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14929
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 948
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1414
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14929
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 948
Składniki
Karmelizowana cebula. Cebulę kroimy w piórka. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na oleju, aż lekko się zarumieni. Dodajemy wino i miód i gotujemy na małym ogniu, do zredukowania. Składniki na sos mieszamy. Pomidory, suszone pomidory, ogórki i gruszkę kroimy. Łączymy z sałatami, oliwkami i sosem. Całość mieszamy. Na górze układamy karmelizowaną cebulę i kulkę burraty.