Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni śródziemnomorskiej, palce lizać!
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3846
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 551
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3846
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 551
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę, dusić cebulę, czosnek i ziemniaki na średnim ogniu przez 5-6 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać szparagi, cieciorkę oraz przyprawy: ziele angielskie, za’atar, oregano, paprykę, kolendrę i cukier. Smażyć 5 minut. Zdjąć z ognia.
Podawać z pomidorami, cebulą, bazylią. Opcjonalnie można podać z jajkiem w koszulce.