Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z cukinii

Sałatka z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 273 Ocena: 5194

Dodano:

Odsłon: 1245

Ci którzy nie lubia surowej cukinii, moga ja przed uzyciem krórko zblanszowac. Pozostale skladniki to ser plesniowy, orzechy wloskie i czerwone winogrona. Wszystko polane dressingiem ze slodkiej musztardy i octu balsamicznego, w którym cukinia jest krótko marynowana przed podaniem.

Składniki

  • 1 cukinia (ok. 400 g)
  • 200 g czerwonych winogron bez pestek
  • 200 g sera pleśniowego
  • 50 g orzechów włoskich
  • 3 łyżki słodkiej musztardy
  • 6 łyżek octu balsamicznego
  • pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W małej miseczce wymieszac słodka musztarde z octem balsamicznym, dodac pieprz.
    Za pomoca noza spiralnego pokroic cukinie. Mozna oczywiscie wybrac inna forme, ale taka najszybciej wchlania marynate.
    Cukinie podzielic od razu na dwie porcje i zmieszac z dressingiem, aby miala czas na wchloniecie sosu.
    Pokroic ser na kawalki wielkosci kesa. Dodac do cukinii wraz z winogronami i kawalkami orzechów.

  2. Przed podaniem polac salatke reszta dressingu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń