Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Polecam smakowitą sałatkę z cukinii, ogórków, papryki itd. Sałatka o łagodnym słodko - kwaskowym smaku. Pyszna.
słoiki, miska, garnek, tarka,
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7577
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2630
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7577
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2630
Składniki
Zalewa ; ocet winny , cukier oraz sól zagotować i przestudzić. Cukinie umyć , obrać pokroić w plasterki. Ogórki umyć , obrać zetrzeć na tarce grube oczka lub w plasterki. Paprykę oczyścić, usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić w paski. Cebule i czosnek obrać, cebule pokroić w piórka a czosnek w drobną kosteczkę. Marchew obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, dodać wystudzoną zalewę oraz poszatkowaną zieloną pietruszkę. Zostawić na 2 - 3 godziny. Sałatkę przełożyć do słoików, na wierz każdego słoika wlać 1 łyżkę oliwy. Słoiki szczelnie zakręcić. Pasteryzować około 20 min.