Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Polecam smakowitą sałatkę z cukinii, ogórków, papryki itd. Sałatka o łagodnym słodko - kwaskowym smaku. Pyszna.
słoiki, miska, garnek, tarka,
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 455
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 455
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Składniki
Zalewa ; ocet winny , cukier oraz sól zagotować i przestudzić. Cukinie umyć , obrać pokroić w plasterki. Ogórki umyć , obrać zetrzeć na tarce grube oczka lub w plasterki. Paprykę oczyścić, usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić w paski. Cebule i czosnek obrać, cebule pokroić w piórka a czosnek w drobną kosteczkę. Marchew obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, dodać wystudzoną zalewę oraz poszatkowaną zieloną pietruszkę. Zostawić na 2 - 3 godziny. Sałatkę przełożyć do słoików, na wierz każdego słoika wlać 1 łyżkę oliwy. Słoiki szczelnie zakręcić. Pasteryzować około 20 min.