Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona kapusta jako surówka to pyszny dodatek do drugiego dania. To także dobre źródło potasu i cynku, a także witamin z grupy B oraz witaminy C i E. Sałatka będzie smakowała wszystkim domownikom. Może być dodatkiem do drugiego dania lub samodzielną przekąską.
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1519
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7381
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1519
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7381
Składniki
Kapustę poszatkować i przełożyć do dużej miski, zasypać łyżeczką soli, wymieszać i pozostawić na około 30min. Pora pokroić w półksiężyce. Jabłko i marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Połączyć majonez, sok z cytryny, jogurt i miód, wymieszać, doprawić do smaku. Kapustę połączyć z porem, marchewką i jabłkiem, polać sosem, przemieszać.