Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniec Starego i początek Nowego Roku, imprezy, domówki – no trzeba coś zjeść! W kontrze do tradycyjnych pierogów oraz innych serniczków jedzonych jeszcze kilka dni temu proponuję sałatkę – jest słono, słodko i kwaśno! W sam raz na nocne szaleństwa, jako dodatek do innych dań lub małą przekąskę. A już same daktyle w szynce są pyszne!
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 110
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 196
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 382
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 110
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 196
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 382
Składniki
Plastrami szynki owiń daktyle. Rozłóż je równo na blasze przykrytej papierem do pieczenia łączeniem szynki w dół. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza i piecz około 10 minut. Wyjmij je z piekarnika i odłóż aby przestygły.
Sałatę pokrój w duże kawałki. Połóż na niej oliwki, cząstki mandarynki, część orzechów, przekrojone na pół lub całe daktyle w szynce, pokrojone na półplasterki jabłko oraz połowa awokado.
Drugą połowę awokado zblenduj na gładką masę z oliwą, miodem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Połóż sos z awokado na sałacie. Posyp pozostałą częścią orzechów, płatkami sera oraz czarnym sezamem. Smacznego!