Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wariacja na temat - tabbouleh
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1772
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1543
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1513
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1861
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1772
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1543
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1513
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1861
Składniki
kuskus umieścić w dużej misce i zalać wrzątkiem 1 do 2 cm powyżej powierzchni kuskusu. Zostawić na kilka minut aż wchłonie całą wodę, a następnie odstawić do przestudzenia na kilkanaście minut.filety dorsza pokroić w większą kostkę, skropić łyżką soku z cytryny, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i resztą przypraw, obtoczyć w łyżce oliwy.rozgrzać patelnię, posmarować oliwą, włożyć dorsza i obsmażyć z każdej strony po ok. 2 minuty
w salaterce umieścić pokrojone w kostkę pomidory, cienko pokrojoną cebulę, pokrojone na ćwiartki oliwki i posiekane listki natki.dodać sól, pieprz oraz łyżkę oliwy, odstawić. wszystkie składniki w raz z rybą dokładnie wymieszać razem z kuskusem odstawić na 10 min, by smaki się „przegryzły”, a następnie podawać