Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka szparagowa to jeden z charakterystycznych smaków lata. Ugotowana i podana ze smażoną bułką tartą ma liczne grono fanów. Jeśli też zaliczasz się do wielbicieli fasolki szparagowej, to wypróbuj naszą sałatkę — nie pożałujesz!
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12281
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1508
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 109
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12281
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1508
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 109
Składniki
Robienie sałatki z fasoli szparagowej z jajkiem rozpocznij od ugotowania warzyw i jajek. Obierz ziemniaki, umyj i ugotuj je w całości w wodzie z dodatkiem soli. Podobnie postępuj z fasolką — odetnij końce, przetnij na mniejsze części, opłucz i ugotuj w osolonej wodzie. Jajka umyj i ugotuj na twardo.
W czasie gotowania się warzyw i jajek, obierz cebulę i pokrój ją w cieniutkie piórka lub, jeśli wolisz, w drobną kostkę. Przełóż ją do miseczki, dodaj szczyptę soli i pieprzu, wlej olej oraz sok z cytryny i wymieszaj. Pokrój rzodkiewkę w półplasterki. Ugotowane jajka i przestudzone jajka obierz i pokrój w ósemki i dodaj do pokrojonych rzodkiewek.
Ugotowaną i przestudzoną fasolkę oraz ziemniaki (pokrojone w grubą kostkę) dodaj do pozostałych składników. Dorzuć posiekaną natkę pietruszki oraz cebulkę w oleju i soku z cytryny. Wymieszaj wszystko i w razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem.