Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka szparagowa to jeden z charakterystycznych smaków lata. Ugotowana i podana ze smażoną bułką tartą ma liczne grono fanów. Jeśli też zaliczasz się do wielbicieli fasolki szparagowej, to wypróbuj naszą sałatkę — nie pożałujesz!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11108
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6364
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5415
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13344
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5103
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11108
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6364
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5415
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13344
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5103
Składniki
Robienie sałatki z fasoli szparagowej z jajkiem rozpocznij od ugotowania warzyw i jajek. Obierz ziemniaki, umyj i ugotuj je w całości w wodzie z dodatkiem soli. Podobnie postępuj z fasolką — odetnij końce, przetnij na mniejsze części, opłucz i ugotuj w osolonej wodzie. Jajka umyj i ugotuj na twardo.
W czasie gotowania się warzyw i jajek, obierz cebulę i pokrój ją w cieniutkie piórka lub, jeśli wolisz, w drobną kostkę. Przełóż ją do miseczki, dodaj szczyptę soli i pieprzu, wlej olej oraz sok z cytryny i wymieszaj. Pokrój rzodkiewkę w półplasterki. Ugotowane jajka i przestudzone jajka obierz i pokrój w ósemki i dodaj do pokrojonych rzodkiewek.
Ugotowaną i przestudzoną fasolkę oraz ziemniaki (pokrojone w grubą kostkę) dodaj do pozostałych składników. Dorzuć posiekaną natkę pietruszki oraz cebulkę w oleju i soku z cytryny. Wymieszaj wszystko i w razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem.