Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka szparagowa to jeden z charakterystycznych smaków lata. Ugotowana i podana ze smażoną bułką tartą ma liczne grono fanów. Jeśli też zaliczasz się do wielbicieli fasolki szparagowej, to wypróbuj naszą sałatkę — nie pożałujesz!
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 780
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 330
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 254
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 186
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 780
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 330
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 254
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 186
Składniki
Robienie sałatki z fasoli szparagowej z jajkiem rozpocznij od ugotowania warzyw i jajek. Obierz ziemniaki, umyj i ugotuj je w całości w wodzie z dodatkiem soli. Podobnie postępuj z fasolką — odetnij końce, przetnij na mniejsze części, opłucz i ugotuj w osolonej wodzie. Jajka umyj i ugotuj na twardo.
W czasie gotowania się warzyw i jajek, obierz cebulę i pokrój ją w cieniutkie piórka lub, jeśli wolisz, w drobną kostkę. Przełóż ją do miseczki, dodaj szczyptę soli i pieprzu, wlej olej oraz sok z cytryny i wymieszaj. Pokrój rzodkiewkę w półplasterki. Ugotowane jajka i przestudzone jajka obierz i pokrój w ósemki i dodaj do pokrojonych rzodkiewek.
Ugotowaną i przestudzoną fasolkę oraz ziemniaki (pokrojone w grubą kostkę) dodaj do pozostałych składników. Dorzuć posiekaną natkę pietruszki oraz cebulkę w oleju i soku z cytryny. Wymieszaj wszystko i w razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem.