Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z fasolką szparagową i jajem

Sałatka z fasolką szparagową i jajem

Autor:

Przepisów i artykułów: 676 Ocena: 13697

Dodano:

Odsłon: 369

Sposób na wykorzystanie lekko przejrzałej jak i młodej fasolki szparagowej.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka z fasolką szparagową i jajem

Przygotowanie

  1. Miałam lekko przejrzałą fasolkę szparagową, młode strączki umyłam i pokroiłam na 2-3 cm kawałki. Starsze wyłuskałam.
    Ugotowałam razem do miękkości w osolonej wodzie- koło 15-20 min. Byle nie była to już biała fasolka, bo gotowanie potrwa dłużej.

    Ugotowałam jaja 8 min od zagotowania się wody.
    Odsączyłam fasolkę, dodałam pokrojone w grubą kostkę jaja i pokrojone w kosteczkę jabłko. Dosmakowałam sałatkę pokrojoną dymką i kaparami.
    Dodałam majonez, musztardę i śmietanę. doprawiłam sola i pieprzem i wymieszałam.
    Sałatka wyszła bardzo smaczna.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (26)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

basiliana 26 sierpnia Bardzo mi się podoba takie połączenie, a sos z majonezu i śmietany z musztardą to idealny dodatek do jajka:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 25 sierpnia No jeszcze TRZY NUMERKI hihihi.
No właśnie, fasolka też w tym roku obrodziła różne cuda z niej się robi :) Ale nie będę Cię przygnębiał, bo wiem jak jest u CB :)

Przepis fajny i biorę do pamięci, by nie ograniczać się do ... dwóch ;)
Odpowiedzi: 11 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń