Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na wykorzystanie lekko przejrzałej jak i młodej fasolki szparagowej.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 239
Polecam.
Odsłon: 292
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 239
Polecam.
Odsłon: 292
Składniki
Miałam lekko przejrzałą fasolkę szparagową, młode strączki umyłam i pokroiłam na 2-3 cm kawałki. Starsze wyłuskałam. Ugotowałam razem do miękkości w osolonej wodzie- koło 15-20 min. Byle nie była to już biała fasolka, bo gotowanie potrwa dłużej. Ugotowałam jaja 8 min od zagotowania się wody. Odsączyłam fasolkę, dodałam pokrojone w grubą kostkę jaja i pokrojone w kosteczkę jabłko. Dosmakowałam sałatkę pokrojoną dymką i kaparami. Dodałam majonez, musztardę i śmietanę. doprawiłam sola i pieprzem i wymieszałam. Sałatka wyszła bardzo smaczna. Smacznego :)