Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na wykorzystanie lekko przejrzałej jak i młodej fasolki szparagowej.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5712
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8917
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7999
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5498
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5712
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8917
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7999
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5498
Składniki
Miałam lekko przejrzałą fasolkę szparagową, młode strączki umyłam i pokroiłam na 2-3 cm kawałki. Starsze wyłuskałam. Ugotowałam razem do miękkości w osolonej wodzie- koło 15-20 min. Byle nie była to już biała fasolka, bo gotowanie potrwa dłużej. Ugotowałam jaja 8 min od zagotowania się wody. Odsączyłam fasolkę, dodałam pokrojone w grubą kostkę jaja i pokrojone w kosteczkę jabłko. Dosmakowałam sałatkę pokrojoną dymką i kaparami. Dodałam majonez, musztardę i śmietanę. doprawiłam sola i pieprzem i wymieszałam. Sałatka wyszła bardzo smaczna. Smacznego :)