Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na wykorzystanie lekko przejrzałej jak i młodej fasolki szparagowej.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 511
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2287
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1027
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 511
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2287
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1027
Składniki
Miałam lekko przejrzałą fasolkę szparagową, młode strączki umyłam i pokroiłam na 2-3 cm kawałki. Starsze wyłuskałam. Ugotowałam razem do miękkości w osolonej wodzie- koło 15-20 min. Byle nie była to już biała fasolka, bo gotowanie potrwa dłużej. Ugotowałam jaja 8 min od zagotowania się wody. Odsączyłam fasolkę, dodałam pokrojone w grubą kostkę jaja i pokrojone w kosteczkę jabłko. Dosmakowałam sałatkę pokrojoną dymką i kaparami. Dodałam majonez, musztardę i śmietanę. doprawiłam sola i pieprzem i wymieszałam. Sałatka wyszła bardzo smaczna. Smacznego :)