Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z fenkułu

Sałatka z fenkułu

Autor:

Przepisów i artykułów: 316 Ocena: 6033

Dodano:

Odsłon: 1388

Prosta, szybka i przepyszna salatka z kopru wloskiego z orzezwiajacym jogurtowym dressingiem.

Składniki

  • 2 duże bulwy kopru włoskiego
  • 400 ml greckiego jogurtu
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • skórka 1/2 pomarańczy
  • sok z 1/2 pomarańczy
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 szczypty cukru
  • sól, pieprz
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka z fenkułu

Przygotowanie

  1. Fenkuly przepolowic, wyciac glaby a nastepnie poszatkowac lub pokroic w cienkie plastry lub piórka.
    Z pozostalych skladników zrobic dressing i wszystko dokladnie wymieszac.
    Wstawic do lodówki, aby sie "przegryzla".

  2. Salate mozna podac na lisciach dowolnej salaty, a do dressingu, jesli ktos lubi mozna tez dodac "koper" z górnej czesci fenkulu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń