Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka sałatka idealna na letnie upalne dni. Wspaniale orzeźwia i przynosi ochłodę.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2362
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3372
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1421
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2160
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2362
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3372
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1421
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2160
Składniki
Do miseczki wlewamy sok z cytryny, oliwę i dodajemy miód. Wszystko mieszamy, aby składniki dobrze się połączyły i odstawiamy.
Miąższ z arbuza i fetę kroimy w tej samej wielkości kostkę. Przekładamy wszystko do miski. Staramy się robić to na tyle ostrożnie, aby nie zniszczyć starannie wykrojonych kostek. Całość polewamy dressingiem i delikatnie mieszamy. Na koniec dekorujemy listkami mięty. Przed podaniem można jeszcze na kilka minut włożyć sałatkę do lodówki, aby się schłodziła.