Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka sałatka idealna na letnie upalne dni. Wspaniale orzeźwia i przynosi ochłodę.
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 64
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 212
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 64
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 212
Składniki
Do miseczki wlewamy sok z cytryny, oliwę i dodajemy miód. Wszystko mieszamy, aby składniki dobrze się połączyły i odstawiamy.
Miąższ z arbuza i fetę kroimy w tej samej wielkości kostkę. Przekładamy wszystko do miski. Staramy się robić to na tyle ostrożnie, aby nie zniszczyć starannie wykrojonych kostek. Całość polewamy dressingiem i delikatnie mieszamy. Na koniec dekorujemy listkami mięty. Przed podaniem można jeszcze na kilka minut włożyć sałatkę do lodówki, aby się schłodziła.