Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka sałatka idealna na letnie upalne dni. Wspaniale orzeźwia i przynosi ochłodę.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 227
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 86
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 227
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 86
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Składniki
Do miseczki wlewamy sok z cytryny, oliwę i dodajemy miód. Wszystko mieszamy, aby składniki dobrze się połączyły i odstawiamy.
Miąższ z arbuza i fetę kroimy w tej samej wielkości kostkę. Przekładamy wszystko do miski. Staramy się robić to na tyle ostrożnie, aby nie zniszczyć starannie wykrojonych kostek. Całość polewamy dressingiem i delikatnie mieszamy. Na koniec dekorujemy listkami mięty. Przed podaniem można jeszcze na kilka minut włożyć sałatkę do lodówki, aby się schłodziła.