Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do pracy,prosta w wykonaniu i super zbalansowana satka z suszonymi figami i komosa ryżowa . Czy komosa ryżowa jest zdrowa? Oczywiście !jest źródłem witaminy E, D oraz z grupy B oraz wielu minerałów jak cynk, magnez, potas, wapń czy żelazo. Charakteryzuje się również wysoką zawartością przeciwutleniaczy, które neutralizują rozwój wolnych rodników.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 628
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25734
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 628
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25734
Składniki
Komose gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedzamy (upewnijmy się ,że nie zalega woda ,dobrze jest w sitku przemieszac kilka razy )w między czasie robimy sos z podanych składników i dobrze mieszamy ,odstawiamy . Łodygę selera dobrze myjemy wraz z liśćmi sałaty rzymskiej (lubią być okropnie brudne ) Osuszamy ,seler przekrajamy wzdłuż tak by wyszła nam drobną kosteczka . Liście sałaty rwiemy bądź kroimy na nie za duże kawałki ,przekładamy do miski wraz z selerem i komosą. Ser i figi kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do reszty składników . Dodajemy płatki chili ️ tylko nie za dużo i solimy , wszystko mieszamy i dodajemy sos ,ponownie mieszamy ,jeśli trzeba doprawiamy i dodajemy nasiona słonecznika