Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna i niebanalna sałatka z gofrem wykonanym z piersi kurczaka. Musicie tego spróbować.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 29
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1332
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 29
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1332
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy na 4 plastry, lekko rozbijamy. Zanurzamy w maślance. Odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Plastry mięsa odsączamy z nadmiaru maślanki na papierowych ręcznikach. Każdy plaster oprószamy solą i pieprzem. Między 2 plastry mięsa wkładamy plaster sera. Przygotowane kotlety panierujemy w mące, rozmąconym jajku i panko. Gofrownicę lekko natłuszczamy. Kotlety wkładamy do rozgrzanej gofrownicy. Smażymy, aż mięso się równomiernie zrumieni. Na talerzach układamy listki szpinaku, pokrojone w ćwiartki pomidorki. Jogurt mieszamy z majonezem. Doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem. Mieszamy. Sos wykładamy na sałatkę. Gofry z kurczaka kroimy w paski. Układamy na sałatce. Całość posypujemy koperkiem oraz świeżo mielonym pieprzem. Podajemy. Smacznego.