Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grejpfruty są składnikiem diet odchudzających - mają niewiele kcal i przyspieszają przemianę materii. Taka sałatka na kolację, czy śniadanie to dla organizmu spora dawka witaminy C i beta-karotenu.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 150
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31337
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 425
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 150
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31337
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 425
Składniki
Orzechy i siemię prażymy na suchej patelni. Opłukaną i osuszoną rukolę rwiemy na małe kawałki. Wyparzonego grejpfruta obieramy ze skórki, wykrawamy większe cząsteczki miąższu bez błonki, z reszty wyciskamy sok. Fetę kroimy w drobne cząstki. Wszystkie składniki mieszany razem. Sos, wszystko mieszamy razem w małym słoiczku i polewamy sałatkę. Wierzch posypujemy prażonym siemieniem i orzeszkami.