Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły ci się konwencjonalne sałatki, zaskocz swoich gości lub podaruj sobie tę niezwykłą kompozycję warzyw z dodatkiem soczystych owoców. Sałatka z halloumi i truskawkami zaskarbi sobie twoje względy do tego stopnia, że będziesz ją przyrządzać przez cały truskawkowy sezon. Sekretem sukcesu tej lekkiej przekąski jest balans różnorodnych smaków i kolorów – słodkie truskawki wyraźnie kontrastują ze słonym, gorącym serem halloumi, pieprzną rukolą i balsamicznym winegretem tworząc niesamowite połączenie, które genialne ze sobą współgra.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3668
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 662
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3668
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 662
Składniki
Rozgrzej zwykłą patelnię lub patelnię grillową i smaż/grilluj na średnim ogniu kawałki sera halloumi z każdej strony, aby powstała złocista skórka.
W międzyczasie wlej i wsyp wszystkie składniki dressingu do szklanki i energicznie wymieszaj widelcem, by powstał gładki, emulsyjny sos.
Umyj rukolę, pomidorki i truskawki, które dodatkowo obierz z szypułek, a następnie pokrój na połówki lub plasterki. Pomidorki zostaw w całości lub pokrój na połówki/ćwiartki. Wyłóż zielone i czerwone składniki sałatki na talerz lub półmisek, polej sosem ze znacznej odległości, a następnie ułóż kawałki grillowanego halloumi. Podawaj sałatkę od razu, póki ser jest jeszcze przyjemnie ciepły.