Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka z kilku składników sałatka skusi swoim smakiem domowników. Sałatkę polecam na stół wielkanocny jako dodatek do wędlin i nie tylko.
miska, nóż, łyżka, garnek, szklana salaterka
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Składniki
Jajka po ugotowaniu obieramy i kroimy w drobną kostkę, por dokładnie opłukać, drobniutko pokroić i posolić. Ogórki pokroić w kostkę. Z kukurydzy odlać część zalewy a następnie kukurydzę razem z pozostałą zalewą zamieszać z resztą składników, dodać majonez sól i pieprz do smaku. Wymieszać , przełożyć do szklanej salaterki i przybrać posiekaną natką. Schłodzić w lodówce. Smacznego.
Sałatka gotowa do podania.