Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna sałatka z jajkiem i tuńczykiem
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 67
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 13
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 247
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4077
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 67
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 13
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 247
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4077
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Przestudź, obierz i pokrój na ćwiartki. Paprykę, pokroić w kostkę. Pomidory i oliwki na połówki. Cebulę w pióra lub półplasterki. W miseczce wymieszaj wszystkie składniki na sos. Jeśli będzie zbyt gęsty dodaj odrobinę wody. Do przygotowania sałatki przygotuj jeden duży półmisek lub dwa mniejsze. Na początek ułóż sałatę podzieloną na mniejsze części. (Jeśli sałatkę będziemy podawać od razu połowę sosu można od razu polać po sałacie. Jeśli sałatki nie podajemy od razu cały sos polewamy na wierzch sałatki tuż przed jej podaniem.) Na sałacie ułóż pokrojone wcześniej warzywa, podzielonego na mniejsze kawałki tuńczyka oraz jajka. Sałatkę polać przygotowanym sosem i udekorować posiekanym szczypiorkiem.