Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta i delikatnie słodka kalarepa świetnie komponuje się z innymi warzywami oraz owocami. Sałatka z kalarepy jest lekka, niskokaloryczna i zdrowa. Będzie stanowić świetny dodatek do dań mięsnych i nie tylko. Przyjemnie orzeźwia i nawadnia organizm. Dostarcza licznych witamin i minerałów, które wspierają prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Całość jest bardzo szybka i prosta do przygotowania. Dodatek wysokiej jakości oliwy z oliwek dostarcza niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Ta sałatka jest więc idealnie zbalansowanym posiłkiem.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 215
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 215
Składniki
Kalarepę grubo obierz, umyj i osusz. Pokrój ją na słupki i posyp odrobiną soli. Odstaw na 5 minut.
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o średnich oczkach lub pokrój w bardzo cienkie słupki.
Ogórka obierz i także pokrój w słupki lub paseczki.
Dymkę pokrój w cienkie piórka, a szczypiorek i natkę pietruszki drobno posiekaj.
Wszystkie składniki przełóż do miski sałatkowej. Dopraw do smaku solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.
Skrop sałatkę z kalarepą kilkoma łyżkami oliwy. Podawaj na zimno lub ciepło.