Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta i delikatnie słodka kalarepa świetnie komponuje się z innymi warzywami oraz owocami. Sałatka z kalarepy jest lekka, niskokaloryczna i zdrowa. Będzie stanowić świetny dodatek do dań mięsnych i nie tylko. Przyjemnie orzeźwia i nawadnia organizm. Dostarcza licznych witamin i minerałów, które wspierają prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Całość jest bardzo szybka i prosta do przygotowania. Dodatek wysokiej jakości oliwy z oliwek dostarcza niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Ta sałatka jest więc idealnie zbalansowanym posiłkiem.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22645
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14981
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4755
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44845
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 661
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 716
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22645
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14981
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4755
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44845
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 661
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 716
Składniki
Kalarepę grubo obierz, umyj i osusz. Pokrój ją na słupki i posyp odrobiną soli. Odstaw na 5 minut.
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o średnich oczkach lub pokrój w bardzo cienkie słupki.
Ogórka obierz i także pokrój w słupki lub paseczki.
Dymkę pokrój w cienkie piórka, a szczypiorek i natkę pietruszki drobno posiekaj.
Wszystkie składniki przełóż do miski sałatkowej. Dopraw do smaku solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.
Skrop sałatkę z kalarepą kilkoma łyżkami oliwy. Podawaj na zimno lub ciepło.