Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta i delikatnie słodka kalarepa świetnie komponuje się z innymi warzywami oraz owocami. Sałatka z kalarepy jest lekka, niskokaloryczna i zdrowa. Będzie stanowić świetny dodatek do dań mięsnych i nie tylko. Przyjemnie orzeźwia i nawadnia organizm. Dostarcza licznych witamin i minerałów, które wspierają prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Całość jest bardzo szybka i prosta do przygotowania. Dodatek wysokiej jakości oliwy z oliwek dostarcza niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Ta sałatka jest więc idealnie zbalansowanym posiłkiem.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 75
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 75
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Kalarepę grubo obierz, umyj i osusz. Pokrój ją na słupki i posyp odrobiną soli. Odstaw na 5 minut.
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o średnich oczkach lub pokrój w bardzo cienkie słupki.
Ogórka obierz i także pokrój w słupki lub paseczki.
Dymkę pokrój w cienkie piórka, a szczypiorek i natkę pietruszki drobno posiekaj.
Wszystkie składniki przełóż do miski sałatkowej. Dopraw do smaku solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.
Skrop sałatkę z kalarepą kilkoma łyżkami oliwy. Podawaj na zimno lub ciepło.