Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kalarepy to lekka i zdrowa propozycja, idealna na wiosenne i letnie dni. Chrupiąca kalarepa w połączeniu ze świeżymi warzywami i aromatycznym dressingiem tworzy smaczną, orzeźwiającą kompozycję. Prosta w przygotowaniu, doskonale sprawdza się jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie.
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 62
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 60
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 683
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1713
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 62
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 60
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 683
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1713
Składniki
Kalarepy oraz ogórka obierz ze skórki i umyj. Pokrój warzywa w cienkie słupki. Koperek opłucz i poszatkuj. Wszystkie składniki umieść w misce i wymieszaj. Dodaj sok z wyciśniętej cytryny, odrobinę cukru, przyprawy i ponownie wymieszaj.
Orzeszki piniowe upraż na suchej patelni przez 2-3 minuty, do momentu, aż się zarumienią. Posyp orzeszkami sałatkę tuż przed podaniem. Sałatka z kalarepy najlepiej smakuje lekko schłodzona w lodówce.