Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kalarepy to lekka i zdrowa propozycja, idealna na wiosenne i letnie dni. Chrupiąca kalarepa w połączeniu ze świeżymi warzywami i aromatycznym dressingiem tworzy smaczną, orzeźwiającą kompozycję. Prosta w przygotowaniu, doskonale sprawdza się jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8523
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 563
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8523
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 563
Składniki
Kalarepy oraz ogórka obierz ze skórki i umyj. Pokrój warzywa w cienkie słupki. Koperek opłucz i poszatkuj. Wszystkie składniki umieść w misce i wymieszaj. Dodaj sok z wyciśniętej cytryny, odrobinę cukru, przyprawy i ponownie wymieszaj.
Orzeszki piniowe upraż na suchej patelni przez 2-3 minuty, do momentu, aż się zarumienią. Posyp orzeszkami sałatkę tuż przed podaniem. Sałatka z kalarepy najlepiej smakuje lekko schłodzona w lodówce.