Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo często jest problem z sałatką do dania głównego. I wtedy wkracza do działania prostota i gwarantowany smak. Ważnym elementem jest, by mieć kilka podstawowych produktów, które przeważnie są w naszych domach prawie zawsze.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 128
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4284
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11672
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6673
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5541
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13763
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 128
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4284
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11672
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6673
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5541
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13763
Składniki
Na początku wycinamy z główki kapusty liście i wycinamy zgrubione części liścia. Następnie tniemy liście na małe paski.
Oliwki czarne kroimy na połówki i dodajemy do całości
Winogrona również kroimy na połowę i dodajemy do całości
Następnie pomidorki kroimy na połowę i dodajemy do całości oraz żywą paprykę. W tym momencie może dodawać przyprawy ale bardzo delikatnie gdyż mamy przygotowany dresing
Wyciskamy sok z połówki lub całej cytryny, dodajemy miód i musztardę, oliwę, wszystko mieszamy do rozpuszczenia miodu. Pozostawiamy do połączenia się smaków na około 1 godzinę.
Tuż przed podaniem polewamy sałatkę przygotowanym dresingiem i mieszamy całość. Jeśli smak sałatki jest zbyt kwaśny, to możemy dodać trochę cukru do przełamania smaku, ale to już od Was zależy. A teraz to już tylko smacznego.