Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo często jest problem z sałatką do dania głównego. I wtedy wkracza do działania prostota i gwarantowany smak. Ważnym elementem jest, by mieć kilka podstawowych produktów, które przeważnie są w naszych domach prawie zawsze.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 679
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2050
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4039
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4012
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 679
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2050
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4039
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4012
Składniki
Na początku wycinamy z główki kapusty liście i wycinamy zgrubione części liścia. Następnie tniemy liście na małe paski.
Oliwki czarne kroimy na połówki i dodajemy do całości
Winogrona również kroimy na połowę i dodajemy do całości
Następnie pomidorki kroimy na połowę i dodajemy do całości oraz żywą paprykę. W tym momencie może dodawać przyprawy ale bardzo delikatnie gdyż mamy przygotowany dresing
Wyciskamy sok z połówki lub całej cytryny, dodajemy miód i musztardę, oliwę, wszystko mieszamy do rozpuszczenia miodu. Pozostawiamy do połączenia się smaków na około 1 godzinę.
Tuż przed podaniem polewamy sałatkę przygotowanym dresingiem i mieszamy całość. Jeśli smak sałatki jest zbyt kwaśny, to możemy dodać trochę cukru do przełamania smaku, ale to już od Was zależy. A teraz to już tylko smacznego.