Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz dodatków do grilla, które będą pasować do dań mięsnych i jednocześnie świetnie sprawdzą się jako samodzielna przekąska? Sałatka z kapusty z boczkiem to dobry pomysł!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 801
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2827
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 942
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1684
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14589
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 801
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2827
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 942
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1684
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14589
Składniki
Posiekaj drobno kapustę na paski i posyp ją solą. Odstaw na chwilę, aby zmiękła. Czerwoną cebulę posiekaj w kostkę, a ogórki kiszone w paski.
Boczek pokrój w cienkie paski lub kostkę. Podsmaż na suchej patelni aż będzie chrupiący, a następnie odsącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Do kapusty dodaj cebulę, ogórki, boczek oraz posiekaną natkę pietruszki.
W osobnej miseczce przygotuj sos: wymieszaj musztardę, ocet, miód i olej.
Polej sałatkę przygotowanym sosem i dokładnie wszystko wymieszaj.
Dopraw całość świeżo mielonym czarnym pieprzem i ewentualnie solą do smaku.