Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kozi ser. Więc polecam go w takim towarzystwie.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 220
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3232
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 995
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 891
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 220
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3232
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 995
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 891
Składniki
Sos : wymieszałem wszystkie składniki sosu w słoiku. Przekroiłem figi n połówki, posmarowałem je pędzelkiem zanurzonym w oliwie. Na desce do krojenia rozsypałem cukier, położyłem na nim figi stroną przecięcia do dołu, lekko docisnąłem. Mocno rozgrzałem żeliwną patelnię , rozłożyłem na niej figi, karmelizowałem około 3 minuty. Sałatka : wymieszałem listki sałat ze sprażonymi na suchej patelni orzeszkami piniowymi i sosem (2/3). Ułożyłem na talerzu, na wierzchu rozłożyłem figi i pokrojony na kawałki ser kozi. Całość skropiłem sosem.