Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kozi ser. Więc polecam go w takim towarzystwie.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1419
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 444
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1419
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 444
Składniki
Sos : wymieszałem wszystkie składniki sosu w słoiku. Przekroiłem figi n połówki, posmarowałem je pędzelkiem zanurzonym w oliwie. Na desce do krojenia rozsypałem cukier, położyłem na nim figi stroną przecięcia do dołu, lekko docisnąłem. Mocno rozgrzałem żeliwną patelnię , rozłożyłem na niej figi, karmelizowałem około 3 minuty. Sałatka : wymieszałem listki sałat ze sprażonymi na suchej patelni orzeszkami piniowymi i sosem (2/3). Ułożyłem na talerzu, na wierzchu rozłożyłem figi i pokrojony na kawałki ser kozi. Całość skropiłem sosem.