Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z kaszą gryczaną, wędzonym kurczakiem, pieczoną papryką i ogórkiem kiszonym. Bez majonezu. Idealna na szybką przekąskę w pracy lub kolację. Smakuje zarówno na zimno jak i na ciepło.
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 14
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 14
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Składniki
Paprykę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni C i pieczemy do czasu aż skórka ściemnieje. Odstawiamy do wystudzenia, skórkę zdejmujemy, paprykę kroimy w kostkę. Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, dokładnie odsączamy i dodajemy do papryki. Ogórki kiszone i mięso wędzonego kurczaka kroimy w kostkę. Cebulę czerwoną obieramy i drobno siekamy. Sok z pieczonej papryki /ok 2 łyżki/, sok z kiszonych ogórków /ok. 1 łyżki/ i olej / ja używam oleju- zalewy z suszonych pomidorów - ok. 1 łyżeczki/ mieszamy i dodajemy do sałatki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. Sałatkę możemy podawać na zimno lub jako danie na ciepło - bez studzenia składników lub po podgrzaniu w mikrofali czy piekarniku.