Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza to źródło wielu witamin (zwłaszcza z grupy B) i składników mineralnych. Najważniejszą zaletą kasz jęczmiennych jest duża zawartość tzw. rozpuszczalnego błonnika pokarmowego, który pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu we krwi. Ostatnio ze względu na cudowne właściwości zdrowotne włączyłam różnorodne kasze do mojej codziennej diety. Jedną z najczęściej jadanych przeze mnie potraw jest sałatka na bazie kaszy z dodatkiem różnorodnych warzyw. Jest pyszna, sycąca i niezwykle zdrowa.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 141
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 141
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Składniki
Kaszę gotujemy pod przykryciem w osolonej wodzie według przepisu podanego na opakowaniu. W czasie gotowania przygotowujemy pozostałe składniki.
Pomidory, awokado i cebulę kroimy w kostkę. Kukurydzę oraz oliwki odsączamy z zalewy i wrzucamy do miski. Dodajemy bazylię, pestki dyni i słonecznika.
Do miski wrzucamy także połowę opakowania ugotowanej i przestudzonej kaszy.
Doprawiamy całość do smaku przyprawami oraz odrobiną oliwy. Na talerzyku układamy rukolę a na niej sałatkę. Gotowe!
Smacznego!