Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza to źródło wielu witamin (zwłaszcza z grupy B) i składników mineralnych. Najważniejszą zaletą kasz jęczmiennych jest duża zawartość tzw. rozpuszczalnego błonnika pokarmowego, który pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu we krwi. Ostatnio ze względu na cudowne właściwości zdrowotne włączyłam różnorodne kasze do mojej codziennej diety. Jedną z najczęściej jadanych przeze mnie potraw jest sałatka na bazie kaszy z dodatkiem różnorodnych warzyw. Jest pyszna, sycąca i niezwykle zdrowa.
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 1026
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 224
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 1026
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 224
Składniki
Kaszę gotujemy pod przykryciem w osolonej wodzie według przepisu podanego na opakowaniu. W czasie gotowania przygotowujemy pozostałe składniki.
Pomidory, awokado i cebulę kroimy w kostkę. Kukurydzę oraz oliwki odsączamy z zalewy i wrzucamy do miski. Dodajemy bazylię, pestki dyni i słonecznika.
Do miski wrzucamy także połowę opakowania ugotowanej i przestudzonej kaszy.
Doprawiamy całość do smaku przyprawami oraz odrobiną oliwy. Na talerzyku układamy rukolę a na niej sałatkę. Gotowe!
Smacznego!