Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio znudziły mi się sałatki z ryżem i makaronem ale poczułam ogromny apetyt na wszelakie kasze.Dziś polecam kolejną z moich kaszowych fantazji: sałatkę z kaszą jęczmienną perłową, tuńczykiem, jajkami, ogórkami konserwowymi i cebulą. Szczerze polecam:)
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1597
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 691
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 287
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1597
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 691
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 287
Składniki
Kaszę gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy, wysypujemy z woreczka i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Ogórki konserwowe i cebulę kroimy w kostkę. Tuńczyka odsączamy z zalewy, przekładamy do miski, dodajemy kaszę, jajka, ogórki konserwowe i cebulę. Dodajemy też majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. * Do sałatki możemy dodać świeży szczypiorek:)