Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio znudziły mi się sałatki z ryżem i makaronem ale poczułam ogromny apetyt na wszelakie kasze.Dziś polecam kolejną z moich kaszowych fantazji: sałatkę z kaszą jęczmienną perłową, tuńczykiem, jajkami, ogórkami konserwowymi i cebulą. Szczerze polecam:)
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 308
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 308
Składniki
Kaszę gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy, wysypujemy z woreczka i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Ogórki konserwowe i cebulę kroimy w kostkę. Tuńczyka odsączamy z zalewy, przekładamy do miski, dodajemy kaszę, jajka, ogórki konserwowe i cebulę. Dodajemy też majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. * Do sałatki możemy dodać świeży szczypiorek:)