Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka, którą możesz zabrać ze sobą do szkoły czy pracy. Jest niezwykle prosta w przygotowaniu.
Makowiec z dawien dawna był moim ulubionym ciastem na święta Bożego Narodzeni...
Odsłon: 35
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 520
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 138
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 777
Makowiec z dawien dawna był moim ulubionym ciastem na święta Bożego Narodzeni...
Odsłon: 35
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 520
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 138
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 777
Składniki
Kaszę bulgur przełóż do miski, dodaj szczyptę soli i zalej wrzątkiem (woda powinna sięgać nieco powyżej kaszy). Przykryj i odstaw na 15 minut. W tym czasie kasza powinna wchłonąć całą wodę.
Zielony groszek zbalnszuj (wrzuć do wrzątku na kilka minut, następnie odcedź i przelej zimną wodą).
Cebulę, ogórka, paprykę i pokrój pokrój w kostkę.
Bakłażana podziel na grubsze plastry. Każdy z nich posól i odstaw a kilkanaście minut. Następnie dokładnie osusz. Tak przygotowane wrzuć na patelnię grillową i smaż do momentu, aż będą rumiane.
Do miski wsyp gotową kaszę bulgur, dodaj wszystkie warzywa i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku, polej oliwą. Na sam koniec posyp natką pietruszki.