Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka, którą możesz zabrać ze sobą do szkoły czy pracy. Jest niezwykle prosta w przygotowaniu.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456915
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1248
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2122
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 515
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456915
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1248
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2122
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 515
Składniki
Kaszę bulgur przełóż do miski, dodaj szczyptę soli i zalej wrzątkiem (woda powinna sięgać nieco powyżej kaszy). Przykryj i odstaw na 15 minut. W tym czasie kasza powinna wchłonąć całą wodę.
Zielony groszek zbalnszuj (wrzuć do wrzątku na kilka minut, następnie odcedź i przelej zimną wodą).
Cebulę, ogórka, paprykę i pokrój pokrój w kostkę.
Bakłażana podziel na grubsze plastry. Każdy z nich posól i odstaw a kilkanaście minut. Następnie dokładnie osusz. Tak przygotowane wrzuć na patelnię grillową i smaż do momentu, aż będą rumiane.
Do miski wsyp gotową kaszę bulgur, dodaj wszystkie warzywa i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku, polej oliwą. Na sam koniec posyp natką pietruszki.