Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka, którą możesz zabrać ze sobą do szkoły czy pracy. Jest niezwykle prosta w przygotowaniu.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 125
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 305
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1291
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2336
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25690
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 125
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 305
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1291
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2336
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25690
Składniki
Kaszę bulgur przełóż do miski, dodaj szczyptę soli i zalej wrzątkiem (woda powinna sięgać nieco powyżej kaszy). Przykryj i odstaw na 15 minut. W tym czasie kasza powinna wchłonąć całą wodę.
Zielony groszek zbalnszuj (wrzuć do wrzątku na kilka minut, następnie odcedź i przelej zimną wodą).
Cebulę, ogórka, paprykę i pokrój pokrój w kostkę.
Bakłażana podziel na grubsze plastry. Każdy z nich posól i odstaw a kilkanaście minut. Następnie dokładnie osusz. Tak przygotowane wrzuć na patelnię grillową i smaż do momentu, aż będą rumiane.
Do miski wsyp gotową kaszę bulgur, dodaj wszystkie warzywa i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku, polej oliwą. Na sam koniec posyp natką pietruszki.