Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka, którą możesz zabrać ze sobą do szkoły czy pracy. Jest niezwykle prosta w przygotowaniu.
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2074
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1994
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 448
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2074
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1994
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 448
Składniki
Kaszę bulgur przełóż do miski, dodaj szczyptę soli i zalej wrzątkiem (woda powinna sięgać nieco powyżej kaszy). Przykryj i odstaw na 15 minut. W tym czasie kasza powinna wchłonąć całą wodę.
Zielony groszek zbalnszuj (wrzuć do wrzątku na kilka minut, następnie odcedź i przelej zimną wodą).
Cebulę, ogórka, paprykę i pokrój pokrój w kostkę.
Bakłażana podziel na grubsze plastry. Każdy z nich posól i odstaw a kilkanaście minut. Następnie dokładnie osusz. Tak przygotowane wrzuć na patelnię grillową i smaż do momentu, aż będą rumiane.
Do miski wsyp gotową kaszę bulgur, dodaj wszystkie warzywa i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku, polej oliwą. Na sam koniec posyp natką pietruszki.