Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna sałatka z kaszy pęczak. Lekka bo bez dodatku majonezu.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 200
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 326
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 200
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 326
Składniki
Kaszę pęczak gotujemy według przepisu na opakowaniu. Uważać aby nie była rozgotowana. Po ugotowaniu ostudzić.
Ogórka, paprykę, ser kozi i pomidory pokroić w kostkę, dodać do pęczaku
posiekać natkę pietruszki i dodać do skałdników.
2 łyżki oleju z suszonych pomidorów zmieszać z dwoma łyżkami oliwy i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Sos doprawić pieprzem i polać sałatkę. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić przynajmniej na godzinę aby wszystkie smaki się przegryzły. SMACZNEGO!!!