Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna sałatka z kaszy pęczak. Lekka bo bez dodatku majonezu.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2345
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18105
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2066
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2345
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18105
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2066
Składniki
Kaszę pęczak gotujemy według przepisu na opakowaniu. Uważać aby nie była rozgotowana. Po ugotowaniu ostudzić.
Ogórka, paprykę, ser kozi i pomidory pokroić w kostkę, dodać do pęczaku
posiekać natkę pietruszki i dodać do skałdników.
2 łyżki oleju z suszonych pomidorów zmieszać z dwoma łyżkami oliwy i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Sos doprawić pieprzem i polać sałatkę. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić przynajmniej na godzinę aby wszystkie smaki się przegryzły. SMACZNEGO!!!