Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna sałatka z kaszy pęczak. Lekka bo bez dodatku majonezu.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15730
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 416
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15730
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 416
Składniki
Kaszę pęczak gotujemy według przepisu na opakowaniu. Uważać aby nie była rozgotowana. Po ugotowaniu ostudzić.
Ogórka, paprykę, ser kozi i pomidory pokroić w kostkę, dodać do pęczaku
posiekać natkę pietruszki i dodać do skałdników.
2 łyżki oleju z suszonych pomidorów zmieszać z dwoma łyżkami oliwy i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Sos doprawić pieprzem i polać sałatkę. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić przynajmniej na godzinę aby wszystkie smaki się przegryzły. SMACZNEGO!!!