Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kiszonych buraków to proste i wegańskie danie, które świetnie sprawdzi się zarówno jako dodatek do obiadu, jak i samodzielna przekąska czy szybki lunch do pracy. Warzywa charakteryzują się mocnym i wyrazistym smakiem. Kwaskowatość jest nieco złagodzona dodatkiem ziemniaków i słodkiej marchewki. Całość zwieńcza delikatny sos, który także doskonale łączy się z pozostałością zalewy z kiszenia buraków. Buraki są niezwykle zdrowe dla układu sercowo-naczyniowego, a proces kiszenia sprawia, że są też pożyteczne dla bakterii probiotycznych w jelitach.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 799
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 129
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 200
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 799
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 129
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 200
Składniki
Ziemniaki i marchewki obierz, a następnie ugotuj do miękkości. Odcedź je, ostudź i pokrój w drobną kostkę.
Buraki i ogórki kiszone odcedź z nadmiaru zalewy i pokrój w kostkę o podobnej wielkości.
Groszek odcedź z zalewy.
Cebulę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Wszystkie składniki przenieś do miski sałatkowej i wymieszaj.
Przygotuj dressing. Wszystkie składniki na sos wymieszaj ze sobą w niewielkiej miseczce. Przygotowanym dressingiem zalej sałatkę z kiszonych buraków. Całość wymieszaj.
Danie podawaj po schłodzeniu w lodówce przez co najmniej 1 godzinę, kiedy smaki się przegryzą. Podawaj udekorowane listkami natki pietruszki.