Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto częściej sięgać po "złoto Inków", gdyż jest bogatym źródłem białka i błonnika. Oprócz tego zawiera magnez, potas, witaminę B1, żelazo oraz kwas foliowy. Komosa jest też bardzo wydajna. Ugotowana zwiększa dwa, a nawet trzy razy swoją objętość. Dziś proponuję ją w sałatce z buraczkiem, ogórkami kiszonymi i tuńczykiem.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 541
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 771
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 541
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 771
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Komosę ugotować w lekko osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Następnie przecedzić przez sito i ostudzić. Buraczek też ugotować. Ostudzić go, a potem zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Tuńczyka rozdrobnić. Czosnek przepuścić przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać przyprawy i ponownie wymieszać. Umieścić w ozdobnym naczyniu. Przyozdobić kawałkami tuńczyka i ogórków. Polać sosem winegret.