Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z korniszonami to ciekawa i pożywna propozycja na co dzień i od święta. Klasyczne połączenie dobrze doprawionego kurczaka i kwaśnych korniszonów zostało zwieńczone dressingiem na bazie sosu Tysiąca Wysp, ale nieco ostrzejszego. To pyszne danie z gatunku tych bezpiecznych, które posmakuje zarówno tradycjonalistom, jak i miłośnikom nowoczesnej kuchni.
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 19
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 255
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 171
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 19
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 255
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 171
Składniki
Wszystkie przyprawy z wyłączeniem soli i pieprzu wsyp do miseczki. Wlej oliwę i dobrze wymieszaj całość do uzyskania jednolitej marynaty.
Kurczaka umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój go w drobną kostkę i włóż do marynaty. Dobrze wymieszaj.
Przenieś kurczaka na suchą, rozgrzaną patelnię i podsmaż na złoto. Zdejmij i wystudź.
Marchewkę obierz i ugotuj do miękkości. Pokrój ją w drobną kostkę.
Cebulę obierz i posiekaj razem z korniszonami i łodygą selera.
Przenieś wszystkie warzywa i kurczaka do miski i wymieszaj.
W osobnej miseczce wymieszaj keczup, musztardę i majonez. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym sosem zalej sałatkę. Wszystko dobrze wymieszaj.
Sałatkę przełóż do obręczy i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny. Sałatkę z korniszonami podawaj na zimno, udekorowaną listkami natki pietruszki.