Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kozi ser to dla mnie największe odkrycie.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Na suchej patelni uprażyłem pestki dyni. Umyłem i osuszyłem liście sałaty. W misce wymieszałem oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz, dodałem sałatę, dokładnie wymieszałem, aby sos pokrył wszystkie liście. Sałatę wyłożyłem na dwa duże talerze. Posypałem malinami. Ser kozi pokroiłem w duże plastry i wyłożyłem na sałatę. Całość polałem sosem malinowym. Sos malinowy : maliny ( połowę ), osuszyłem dałem ocet balsamiczny i miód. Zmiksowałem blenderem. Przełożyłem do rondelka, zagotowałem, odstawiłem. Po ostudzeniu przetarłem przez sito.