Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kozi ser to dla mnie największe odkrycie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Na suchej patelni uprażyłem pestki dyni. Umyłem i osuszyłem liście sałaty. W misce wymieszałem oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz, dodałem sałatę, dokładnie wymieszałem, aby sos pokrył wszystkie liście. Sałatę wyłożyłem na dwa duże talerze. Posypałem malinami. Ser kozi pokroiłem w duże plastry i wyłożyłem na sałatę. Całość polałem sosem malinowym. Sos malinowy : maliny ( połowę ), osuszyłem dałem ocet balsamiczny i miód. Zmiksowałem blenderem. Przełożyłem do rondelka, zagotowałem, odstawiłem. Po ostudzeniu przetarłem przez sito.